De Nacht....

Een Nacht slapen in een zelf gemaakte hut zonder je mama

 

Nacht zonder Mama

Op 28 en 29 september 2018 in Fort Uitermeer

De leerlingen van groep 7 en 8 van de Jan Woudsma school in Driemond hebben in 2017 ervaren wat het is om een nacht in een hut gemaakt van waardeloos materiaal te slapen. Als je kan slapen tenminste… Er zijn andere geluiden, het is donker, er is geen telefoon, geen computer, geen zaklantaarn. En misschien waait het wel, de ramen staan open in je in een middag gefabriceerd kartonnenhuis met takken, plastic en karton en waarschijnlijk verbonden met touwtjes en wie weet welke waardeloos materiaal nog meer…..

 

De leerlingen zijn per boot naar het terrein van Fort Uitermeer gegaan. Info: www.uiteraarduitermeer.nl

 

Daar aangekomen werd begonnen met de bouw van de hutten. Ondertussen hebben een paar mensen van de Rotary Weesp een lekkere maaltijd klaargemaakt, want als de kinderen met de hutten klaar zijn hebben zij een flinke honger.

 

‘s Avonds is er met z’n allen een spel gespeeld. Zo kunnen de kinderen op een speelse manier leren wat het nou betekent als je geen dak boven je hoofd hebt of wat je kunt doen als je honger hebt en er geen eten is. Want: daar gaat het allemaal om, dat we ons realiseren dat het niet vanzelfsprekend is dat er goed voor je gezorgd wordt. Dat je iedere dag met een volle buik en ‘schone’ kleding naar school kunt gaan. Om er voor te zorgen dat kinderen in Zuid Afrika dat ook kunnen, hebben we dit evenement georganiseerd.

 

En dat slapen deden zij niet zomaar….. Dat doen zij om voor MAMA Mapula geld op te halen. Geld in de vorm van sponsoring om zodoende 50- 60 kinderen een jaar lang naar school te laten gaan. Alle kinderen kunnen één nacht slapen één Mamas-kind één jaarondersteunen. De opvang van een Mamaskind kost € 5 per maand. Mama Mapula blij met ieder kind dat zij kan helpen.

 

De ouders zijn zaterdagochtend na het ontbijt uitgenodigd om de hutten van de kinderen te komen bewonderen. De leden van Rotary Weesp en een bestuurslid van Kinderfonds Mamas waren aanwezig om de hutten te bekijken en om te vertellen hoeveel er aan sponsorgeld is opgehaald.

 

 

Zie hier voor meer informatie over het NOSA project.

 

Kijk hier voor de foto's van de nacht 2017